230418Allanaborre

Månedens Fisk April 2023

Som vinder af titlen Månedens Fisk April 2023 har vi udvalgt Allan Agregaard´s brutale aborre på 1,8 kg og 46 cm fanget på orm i Nørrekås d. 18. april.

April blev hele måneden præget af en nord- og østenvind med relativt lave temperaturer.
Den vejrtype bryder havørrederne sig ikke om.
Så måneden på kysten gik med at fiske mellem en masse inaktive fisk, der på tomme maver ikke viste den nødvendige agressive adfærd i fødesøgningen, der ellers kendetegner havørreden.


Havne- og molefiskeriet har sine mange tilhængere. Især er det en attraktiv fiskeplads for ældre der ikke er så mobile og de helt unge mennesker der endnu ikke har fysikken til det regulære kystfiskeri

De der nok havde bedst held med fiskeriet, var nok havne- og molefiskerne, der med såvel orm som kunstagn rapporterede om fine fangster.


D. 10. april var der nogle gode solstråler der fik opvarmet vandet på revet, og så var der tobiser og jagende ørreder.

Småbådene til kystnært fiskeri havde da vi kom lidt ind i måneden også held med at finde aktive fisk.
Især da havtemperaturen midt i måneden kom op i nærheden af de 6 grader hvor tobiserne begynder at vise sig, var der fisk der kom i det rigtige jagt-mode.


Jakob Lenz med flot havørred fra jollen 10. april

På kysten var der et rimeligt fiskeri på kysten den første uges tid af måneden.
Det var især det gode grønlænderfiskeri der prægede fangsterne. Men ind imellem blev der også fanget en god overspringer, eller en udleget fisk hvor de for de flestes vedkommende nu er fint restituerede.
Men efter en god Øreddag d. 7. april, døde fiskeriet på havørred stille og roligt ud og der var langt imellem fisk der viste den fornødne interesse for det fiskerne præsenterede dem for.


Der var godt fiskeri Ørreddagen med, men så blev det også svært. Kenneth Jensen fra Rønne med en af de flotteste fisk på dagen.


Mange af de fangster der bliver gjort når det er svært, fanges af de flittige gæstefiskere. Nils Klöckner fra Tyskland med flot fisk på 2,15 kg og 61 cm fanget 22. april på sydkysten

Men der lurer altid overraskelser på lystfiskeren.
Allan Agregaqard fra Rønne, der i øvrigt vandt Ørreddagen med største havørred, var en tirsdag aften i Nørrekås med juniorene, der har klubaften på tirsdage..
Planen var at fiske en havørred.
Men da flådet gik under var det ikke en havørred der havde fat i den anden ende.
Efter at have fightet en tung og "doven" fisk ind, viste det sig at være en mega aborre med en vægt på 1,8 kg og en længde på 46 cm.
Så kan juniorene ved selvsyn se hvordan det skal gøres, det der lystfiskeri.

Tillykke til Allan med den fine fangst.
Gavekort kan afhentes i butikken.