09

Igen en hyggelig "gule ærter-tur"

D. 3. februar var det igen tid til den årlige "gule ærter-tur". Et selskab sat sammen af bornholmske kystfiskere der i løbet af det forgangne år har kvalificeret sig ved en tilmelde en ørred fanget på den bornholmske kyst. Dem der havde været heldige at fange de største fik en præmie, de øvrige kunne behørigt hylde de heldige fiskere og det havørredfiskeri vi sætter så stor pris på.

Turen startede kl. 7.30 i BSF´s klubhus, hvor foreningens køkkenmus Jack og Steen havde dækket op til en solid gang morgenmad.

Det tog lidt over en time at få hygget nok af til at selskabet også kom i tanke om at der skulle fiskes.
Fiskesnakken går når man sætter sådan en flok forholdsvis morgenfriske fiskere ved et godt bord med brød og kaffe.

Noget af tiden fløj også da Jesper følte trang til at udlægge teksten for årets fiskeri, og få uddelt præmier til de af de heldige fiskere der præsterede fremmøde på dagen.

Med afbud fra Thor Laugesen og Niels Fastrup der kulle have 1. og 2. præmie for deres store præmiehavørreder, var der kun Chris Exsteen til at modtage 3. præmie.
Og Jakob Lenz, der havde fanget Årets Fisk på din-fangst.dk.

Med afbuddene fra vinderne havde vi fundet fiskere længere nede på listen over årets bornholmerørreder der kunne træde til med kort varsel.
Så blev bifaldet til præmiemodtagerne så meget større. Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget.


Chris Exsteen fik en fin tredjeplads i Årets Ørred


Jakob Lenz blev kåret med Årets Fisk 2023 på din-fangst.dk. Så kan man komme med på præmieturen, selv om man ikke har bornholmsk postnummer.

Hård vestenvind og et helt selskab. Så kører man til Salene.

Fiskevandet var perfekt.
Med ren vestenvind er der fine dønninger og god strøm i vandet.
Den er fiskene bare ikke med på for tiden.
Chris havde en efterfølger, og Jack mistede en lille fisk.

Men en to -tre timer på kysten giver god appetit.
Også når der er mange gode fiskere, så meget af turen går op i snak.
Så middag kørte selskabet kortege på tværs af øen for at fuldføre dagens egentlige mission: Le Port´s udsøgte gule ærter.


Venstre: Jesper Schiøtt. Knud Pedersen. Steen Folkjær. Carsten Gram. Jack Juel Jensen. Chris Exsteen. Kenneth Andersen.
Højre: Jakob Lenz. Tommy Mertz. Per Clausen. Simon Jensen.Claus Weinell. Erling Viborg.

Tak for mad, Le Port.
De gule ærter var som sædvanlig uovertrufne.

Ved den efterfølgende kaffe holdt vores faste hædersgæst Knud Pedersen en gennemgang af ørredkonkurrencens historie krydret med farverige anekdoter om hvordan det foregik i de gode gamle dage.

Fra Verner Hansen og Jørn Christiansen fra dagbladet Bornholmeren kom til KBsport kort efter forretningens start i 1972 og lagde grunden til den konkurrence der så nu har mere end 50 år på bagen.
Vi kom over morgenbajer i trykkeriet, gule ærter varmet på kysten og indtaget med forhåndenværende remedier når bestikket blev væk.
Om Tidende der kom til da Bornholmeren gik ned, og hvordan vi endte med vores tilknytning til Le Port.
Og meget mere.

Tilmeld en ørred i løbet af 2024,.
Så kan være det er dig der er med i denne lille seance næste år, der med de mere end 50 år på bagen efterhånden må være det der kaldes en tradition.
Og traditioner skal holdes i hævd.

Tilmeld en fisk selv om den ikke er til top 3.
Vi fylder bordet op ved at trække lod blandt alle de gode bornholmske lystfiskere der melder sig til med en havørredfangst i løbet af året.