08

Den Store Hornfiskedag 26. maj 2024

Sportdres Bornholm inviterer igen i år alle til at være med til Den Store Hornfiskedag, der fiskes søndag d. 26 maj.
Alle er velkomne til at deltage i festen.
Er du ny i fiskeriet er Den Store Hornfiskedag en god mulighed for at fange din første fisk.

Hornfisken ankommer hvert forår til de bornholmske kyster og giver et fornøjeligt og ofte givtigt fiskeri en måneds tid indtil legen er overstået og de trækker ud på dybere vand.
Det fiskeri inviterer Sportdres Bornholm alle til at tage del i og sammen få en fornøjelig dag med lystfiskeri for alle ved Den Store Hornfiskedag søndag d. 26. maj.

Alle kan deltage.
Man skal blot tage ud og fiske en hornfisk i løbet af dagen, og så møde op med sin længste hornfisk i Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus på Nørrekås inden kl 15.

Du kan selv opsøge dit favoritvand og fiske selv.
Er du ny i fiskeriet, eller selskabsfisker, kan du møde op på en af de bemandede stationer hvor der er instruktører og lånegrej til rådighed.

Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus vil, ud over at være station for instruktører, være åbent hele dagen så man kan komme ind og få sig en lystfiskersnak over en kop kaffe.
Bornholms Sportsfiskerforening sælger øl og vand.

Ud over Nørrekås, er der instruktører og lånegrej på Arnager havn og bag roklubben i Nexø.

Fine præmier til store og (især) små

Opmåling af dagens fangst foregår i Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus på Nørrekås hvor man kan få registreret sin fangst fra kl. 10 til kl. 15, hvorefter der er præmieuddeling kl. 15.30.

Alle kan indmåle én hornfisk.
Der er et fisksæt i præmie til dagens 3 længste hornfisk.
Og da det i høj grad skal være børnenes dag, er der fine præmier til de 10 længste hornfisk fanget af unge fiskere på 14 år eller der under.
De unge fiskere tæller med i konkurrencen om dagens længste hornfisk. Så de kan være heldige at vinde to præmier.

Fisken indleveres renset.
På Nørrekås er der rensebord, hvor instruktørerne også kan være til hjælp hvis det er nyt for en.


Der er et fiskesæt i præmie til de 3 længste indmålte hornfisk. Der ud over er der også fine præmier til de 10 længste hornfisk fanget af børn op til 14 år.

Lokaliteter med instruktører og godt fiskehumør:


Nørrekås byder på et væld af lystfiskeroplevelser fra moler og stensætninger

Nørrekås, Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus
Kl. 10 til 16
Fiskeri fra moler og stensætninger omkring havneområdet og Kystvejen.
Ud over hornfisk byder området på et væld af arter der ofte fanges som ”bifangst”. Ofte skrubbe og havørred, men også bl.a. gedde og aborre.

Arnager havn
Kl. 10 til 14
Fiskeri fra havnemolerne er et gammelkendt hornfiskespot, men der fanges også ofte havørred og skrubbe.

Nexø, bag roklubben Stenbrudsvej 2
Kl. 10 til 14
Fiskeri fra stensætningerne bag roklubben er en kendt havørredplads, men er også god til hornfisk i sæsonen.
Her vil du møde foreningen Bornholms Undervandsjagt og Fiskeri Ungdomsforening (BUFU), der vil tage imod og stå for fiskeriet på lokaliteten.

Hornfisken trækker om foråret ind i de danske farvande for at yngle og æde sig op over sommeren, for så at forlade de danske farvande igen i efteråret.
Hornfisken ankommer til Bornholm sidst i april, og i løbet af maj koncentrerer de sig helt kystnært for så at gå på leg i slutningen af maj og starten af juni. Efter legen trækker hornfisken ud på dybere vand igen.
Så det er i slutningen af maj og starten af juni det helt store hornfiske-bonanza indfinder sig og i nogle uger kan give et hektisk fiskeri langs kysten. Et fiskeri hvor alle kan være med.

Ud fra vores egne uvidenskabelige observationer, mener vi at hornfiskens leg kulminerer omkring den fuldmåne der er sidst i maj eller først i juni.
Det holdt sidste år, hvor Den Store Horfiskedag blev fisket i 4. juni, hvor vi var heldige at ramme en søndag med fuldmåne.
Med fuldmåne torsdag d. 23. maj, satser vi på det holder igen i år, så vi rammer i perioden med mange fisk kystnært.
Og så vi be´r bare til vejrguderne om, at det i år bliver søndag d. 26. maj der bliver Den (helt) Store Hornfiskedag.

At fange hornfisk er nemt og underholdende og den giver samtidig en rigtig god ”fight” når den hales ind. Nogle kalder endda hornfisken for havets balletdanser.

Hornfisken er god som bytte for alle aldre og uanset om man er øvet eller nybegynder. Og lægger derfor op til et spændende og folkeligt fiskeri.

Så Den Store Hornfiskedag er en god lejlighed til at blive introduceret til fiskeriet og samtidig have en rimelig god chance for at få succes med at fange en fisk.

HUSK: hvis du er mellem 18 og 65 år gammel, skal du have det lovpligtige fisketegn.

Den Store Hornfiskedag er arrangeret af Sportdres Bornholm i samarbejde med gode bornholmske lystfiskere.