Strand

Præmietur for årets bornholmerørreder

Når vinden er i nord, skal du blive hjemme hos mor. Gammel læresætning for kystens fiskere. Men vi skulle jo også blot samle appetit til de gule ærter, var den gode undskyldning.

Derfor mødte en flok bornholmske kystfiskere ind i butikken klokken halv otte til en bid morgenbrød.
Udover passionen for det bornholmske havørredfiskeri, havde de fremmødte det tilfælles at de var inviteret til den årlige Præmietur.


Uden mad og drikke.... Præmieturen startede i butikken med morgenbrød.

Det holdt hårdt i år med at samle det lille selskab, da flere var forhindret på dagen. Sygdom, arbejdsmæssige forpligtigelser og andet tyndede ud i den udvalgte skare.
Men ved at invitere ned af listen med årets bornholmerørreder, og vinderene af afdelingerne i Kystcuppen, fik vi igen i år samlet et bredt felt af havørredfiskere til den lille årlige havørredfestlighed.

Da flere af de der stod til præmie havde meldt forfald til fisketur/gule ærter, men at de godt kunne være tilstede om morgenen, havde vi flyttet præmieoverrækkelserne fra at foregå på Le Port i forbindelse med spisningen, til at blive uddelt under morgenmaden i butikken.

Desværre blev der så meldt akut afbud fra Michael Jørgensen fra Rønne, der havde fisket sig til en førsteplads i Årets Ørred med en fisk på 4,7 kg og 71,5 cm , og fra Svend Jensen fra Nexø der havde fisket årets tredjeplads med en fisk på 3,8 kg og 70 cm.
De kan afhente deres præmie i butikken.


Emil Schønemann. 2. præmie i Årets Ørred 2022.

Tilbage til at blive hyldet for sin fangst af selskabet var Emil Schønemann fra Åkirkeby, der med en fisk på 4 kg og 69,5 kg kunne modtage hyldest og præmie for at have fanget årets næststørste bornholmerørred.

Jonathan Jeppesen var også mødt ind til morgenbrød. En tur på kysten betakkede han sig for. Men lidt morgenhygge i butikken, og hyldest og præmie for at have fanget Årets Fisk på din-fangst.dk 2022, kunne han godt overtales til at møde frem til.
Tillykke til Jonathan med titlen, der blev fisket hjem med en græskarpe på 1 meter og 18,2 kg.


Jonathan Jeppesen. Årets Fisk 2022

Og så kom vi til den nordenvind.
Valget til dagens korte fisketur blev stykket ved Hvide odde.

Vejret var fint. Det var skønt at komme ud en solrig frostklar morgen. Det er godt for humøret efter mange meget mørke dage. Og det gav en rigtig god appetit.
Og ingen fisk. Jo, selvfølgelig fik Torben Garbers en. Så´n er det jo. Det var så blot en lille en der blev genudsat.


Hygge på kysten. Dagens fangst var en god appetit.

Men fisketuren mission var jo også først og fremmest for at samle appetit til den årlige gang af Le Ports udsøgte gule ærter.
Og den virkning indtraf planmæssigt sidst på formiddagen.

Vi siger tak til årets deltagere for en hyggelig dag på kysten og Le Port i havørredfiskeriets tegn.


Selskabet til årets præmietur 2023