02

Mild og hyggelig start på kystcup

Første afdeling af Sportdres Bornholm Kystcup 2023 blev fisket søndag 5. november og blev startet roligt op med fem fisk til indvejningen, der i år foregår i Bornholms Sportsfiskerforening på Nørrekås.

Første afdeling af årets kystcup blev fisket i en mild efterårstemperatur lige over de 10 grader, frisk sydlig vind der aftog over dagen, og hen om middag fortrængte en opklaring fra syd morgenens og formiddagens regnbyger og den lavthængende sol sendte et par stråler ind under skyerne.

I denne sæson lægger Bornholms Sportsfiskerforening hus til indvejning og fiskerhygge.
Der var som sædvanlig kaffe på kanden.

Og så havde foreningen salg af pølser.
Med formålet, ud over at hygge om fiskerne der efter dagens tur på kysten nok kunne trænge til at få tilført noget ny energi, også at lave et overskud til ungdomsarbejdet i juniorafdelingen Laxene.


Lars Hattesen fra Rønne fik indvejet en fin grønlænder på 0,67 kg og 42 cm. Det er jo en klassisk vinderfisk til hovedpræmien når vi når frem til sidste afdeling i januar.

Veje- og måleholdet er i år udvidet med en fra vandplejen, der udtager skælprøve fra de indvejede fisk til brug i DTU-aqua´s forskning i havørredens vandringmønstre.


Hvor stammer vores ørreder fra? Bjarke Kristoffer Borup fra Vandpleje Bornholm udtog skæl til analyse på DTU-aqua for at få et godt bud på det.

I alt blev det til fem fisk indvejet i årets første afdeling.

Der var en enkelt fisk fra Sydkysten, hvor vind og højvande har udvasket materiale, så vandet er nærmest mudder.

Så det var vestkysten, der bød på mere indbydende fiskeri i den sydlige vind der gav en god bevægelse i vandet, der trak flertallet af dagens fiskere og leverede de sidste fire af dagens fisk.

Fem fisk i første afdeling er egentlig Ok.
I efteråret er det så udpræget grønlænderfiskeriet der udgør fangsterne.
Og med de mange meldinger om undermålere, der blot mangler en centimeter eller to, vil fiskeri de næste afdelinger på en tilsvarende dag give flere gange så mange fisk.


Frits Kjellberg fra Rønne fangede dagens næststørste fisk, og er dermed inviteret med til den årlige Præmietur for vinderne af Årets Bornholmerørred der foregår januar/februar.

Med 116 deltagere tilmeldt 1. afdeling, var dagens pulje til største fisk gavekort 2900 kr.

Dagens vinder blev Bob Hampe fra Rutsker med en flot fisk på 1,5 kg og 52 cm fanget i hans hjemmevand ved Hellig Peder.

Tillykke med den fine fangst til Bob.

Vi fisker 2. afdeling søndag d. 19. november.