231121 01

Månedens Fisk November 2023

Som vinder af titlen Månedens Fisk November 2023 har vi udvalgt Björn Schmitz´s flotte overspringer på 3,5 kg og 65 cm fanget på sydkysten 21. november.

 

Årets sidste efterårsmåned bød på rigtigt efterårsvejr, og sidst på måneden blev det helt vinterligt med sne og frost.

Det vandkolde vestenvindsvejr den første del af måneden, og en kyst med tydelige eftervirkninger af oktobers stormflod, var ikke specielt indbydende til fiskeri.
Fra hen mod midten af måneden, efter en god sjat af årets rekordregn, overtog østenvinden og temperaturen faldt så måneden sluttede med sne under støvlerne.


Solen skinnede d. 26. november, og ud over i de lunende solstråler kunne Jonathan Sonne varme sig med en god fangst i Snorrebakkesøen.

Trods den våde, kolde og mørke måned fik vi en enkelt fangstrapport fra søerne.

Måneden bød kun på 12 dage med mere end en times sol, og med mange dage hvor den slet ikke viste sig.
Og det var månedens eneste dag med mere en 5 timers sol der bragte en fangstrapport fra søerne.
Det blev da solen skinnede på Jonathan Sonne fra Svaneke d. 26. november, og han fik fisket en god gedde på lige godt en meter op af Snorrebakkesøen.


Thomas Rothe Wollny fra Rønne med et af to lodder han sikrede sig ved kystcuppens 1. afdeling 5. november. Revet ved Sandemandsgården bød på noget det gode grønlænderfiskeri vi nyder her i efteråret.

Den milde syd- og vestenvind den første del af måneden bød på rimeligt godt grønlænderfiskeri.
Fiskene var dog begyndt at være lidt reserverede i det efterhånden kølige vand, så der blev mistet mange yderligt krogede fisk.
Og spottet mange efterfølgere, der ikke ville mere end det.


Fint fangstbillede taget alene med våde og kolde fingre. Tobias Elfort fra Rønnne med flot 65 cm havørred på 2,4 kg fanget på sydkysten d. 25 november ved solopgang.

Men da temperaturen hen mod midten af måneden faldt, rykkedes der alvorligt ved fordelingen mellem grønlændere og overspringerne.

Den gamle erfaring med at nattefrosten trækker de gode overspringere nærmere ind til kysten holdt igen i år.
Fra den 10. november og måneden ud var 5 af 6 fangstrapporter med havørred, fisk på over 60 cm.

I det nykolde vand er fiskene stadig reserverede. Det gav bombarda- og fluefiskerne en betyderligt større andel af fiskene.


Jesper Schiøtt fra Sorthat med flot fisk på 62 cm og 2,1 kg. Flot kold fisk med helt tom mave der formåede at svømme Jespers bombarda-fiskede flue op.

Björn Schmitz fra Åkirkeby er tydeligvis faldet godt til med det bornholmske kystfisker og har været flittig i efteråret.
Og at man passer sit fiskeri, er som regel det der giver pote.

Og lønnen kom som fortjent for Björn i løbet af november, hvor han d. 10. november kunne præsentere os for en flot fisk fra vestkysten på 65 cm og 3,25 kg, for så d. 21. november at rapportere om endnu en 65 cm flot overspringer.
Denne gang med 3,5 kg at gøre godt med.
Det er godt fisket.

Tillykke til Björn med den fine fangst.
Gavekort kan afhentes i butikken.