240125 01

Månedens Fisk Januar 2024

Som vinder af titlen Månedens Fisk Januar 2024 har vi udvalgt Jonathan Sonne´s gedde på 104 cm og 8,7 kg fanget i Snorrebakkesø 25. januar.

Den tidlige vinter der allerede i december gjorde fiskeriet svært, holdt sit tag i januar.
Hvor vi ofte ser at fiskeriet dør ud hen i januar når kulden får fat, skete det allerede i december i denne sæson.

At måneden også blev blæsende med meget vekslende vandstand, gjorde det ikke nemmere at finde steder hvor der kunne fiskes i det ofte nærmest mudrede vand.

Der blev fanget lidt fine fisk til kystcuppen 7. januar, og sidst på måneden var der også et lille ryk i fangstrapporterne.
Ellers gik der dage og uge mellem de få fiskere der trods alt kastede sig ud i fiskeriet under de besværlige forhold kunne melde om en fisk der havde forvildet sig til hug.


Admel Rakovic fra Rønne med fin grønlænder indvejet ved kystuppen 7. januar. Det var Admels andet lod i kystcuppen. Det første, også en fin lille grønlænder, som han fiskede sig til i tredje afdeling, blev trukket ud som førstepræmie: Gavekort 6500 kr.


Asger Drachmann fra Rønne med dagens største fisk ved femte afdeling af kystcuppen. Flot overspinger fra Sose på 2,19 kg og 61 cm.


Midten af måneden kastede næsten ingen fisk af sig. Og så bliver man da glad når man ser sådan et trofæfoto fra kysten. Thomas Thornbech Hansen fra Pedersker med smuk overspringer på 2,4 kg og 61 cm fra østkysten 14. januar.


Sidst på måneden bød på nogle dage der gav lidt fisk. Jesper Schiøtt fra Sorthat med god fisk på 1,5 kg og 55 cm fanget nord for Hasle 28. januar.

Medens det meste af måneden var svær på kysten, stod det hårdere til i øens søer og moser. Der var der låg på meget af måneden.

Men en uges tid inden måneden rindede ud slap isen.
Og så er det som geddefisker om at være klar.
Lige når isen slipper kan der ofte opleves et hektisk geddefiskeri.

Så så snart der igen kunne fiskes, var Jonathan Sonne fra Svaneke på pletten lige så snart dagens skolepligt var overstået.
Allerede her sidst i januar begynder der at være lidt eftermiddag at gøre godt med.

Den trods alt sparsomme tid blev udnyttet på flydebroen i Snorrebakkesø, hvor en gedde tog efter få kast og leverede en god dramatisk figth.
Det er jo en god ting at få med på vej hjem fra skole.

Vi siger tillykke til Jonathan med den fine fangst.
Gavekort kan afhentes i butikken.