220519 01

Den store Hornfiskedag- prøv fiskeriet på den sjove måde

Søndag d. 4 juni afholdes Den Store Hornfiskedag.
Alle kan deltage.

Hornfisken ankommer hvert forår til de bornholmske kyster og giver et fornøjeligt og ofte givtigt fiskeri en måneds tid indtil legen er overstået og de trækker ud på dybere vand.
Det fiskeri inviterer Sportdres Bornholm alle til at tage del i og sammen få en fornøjelig dag med lystfiskeri for alle ved Den Store Hornfiskedag søndag d. 4. juni.

Alle kan deltage.
Man skal blot tage ud og fiske en hornfisk i løbet af dagen, og så møde op med sin længste hornfisk i Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus på Nørrekås inden kl 15.


Vi ser frem til godt med lystfiskerliv på havnen omkring klubhuset på Den Store Hornfiskedag

Der er præmie til de tre længste hornfisk.
Men da alle fangster er en god fangst, trækkes der også lod om 10 fine præmier blandt alle fiskere der får registreret en hornfisk fanget på dagen.
Desuden er der en gratis ”startpakke” til alle der indleverer en hornfisk (så længe lager haves) indeholdende fiskehåndbogen ”Fang flere fisk – en guide til lystfiskeren”, et hornfiskeblink og et sæt silkekroge.

Præmieoverrækkelser og lodtrækninger kl. 15.30. Man skal være til stede til at vælge sin præmie, ellers trækkes der ny vinder.


Der er et fiskesæt i præmie til de tre største hornfisk. Og så er der 10 flotte præmier der kan vindes ved lodtrækning af øvrige der har indleveret en hornfisk.

Fiskeriet er frit hele øen rundt.
Men er du nybegynder der ønsker lidt hjælp til at komme godt i gang med fiskeriet, eller blot selskabeligt anlagt, vil der på flere lokaliteter på øen der er kendt som gode hornfiskepladser, være instruktører tilstede fra klokken 10 til 14 der kan hjælpe nye fiskere godt i gang.
På pladserne med instruktører vil der også være mulighed for at låne fiskegrej.

Lokaliteter med instruktører og godt fiskehumør:


Nørrekås byder på et væld af lystfiskeroplevelser fra moler og stensætninger

Nørrekås, Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus
Kl. 10 til 16
Fiskeri fra moler og stensætninger omkring havneområdet og Kystvejen.
Ud over hornfisk byder området på et væld af arter der ofte fanges som ”bifangst”. Ofte skrubbe og havørred, men også bl.a. gedde og aborre.

Arnager havn
Kl. 10 til 14
Fiskeri fra havnemolerne er et gammelkendt hornfiskespot, men der fanges også ofte havørred og skrubbe.'

Nexø, bag roklubben Stenbrudsvej 2
Kl. 10 til 14
Fiskeri fra stensætningerne bag roklubben er en kendt havørredplads, men er også god til hornfisk i sæsonen.
Her vil du møde foreningen Bornholms Undervandsjagt og Fiskeri Ungdomsforening (BUFU), der vil tage imod og stå for fiskeriet på lokaliteten.


Besøg BUFU - Bornholms Undervandsjagt og Fiskeri Ungdomsforening på Facebook HER

Opmåling af dagens fangst foregår i Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus på Nørrekås hvor man kan få registreret sin fangst fra kl. 10 til kl. 15, hvorefter der er præmieuddeling kl. 15.30.

Fisken indleveres renset.
På Nørrekås er der rensebord, hvor instruktørerne også kan være til hjælp hvis det er nyt for en.

Bornholms Sportsfiskerforenings klubhus vil, ud over at være station for instruktører, være åbent hele dagen så man kan komme ind og få sig en lystfiskersnak over en kop kaffe eller en sodavand.

Foran klubhuset vil vi over dagen demonstrere hvordan man selv kan røge hornfisk.

Hornfisken trækker om foråret ind i de danske farvande for at yngle og æde sig op over sommeren, for så at forlade de danske farvande igen i efteråret.
Hornfisken ankommer til Bornholm sidst i april, og i løbet af maj koncentrerer de sig helt kystnært for så at gå på leg i starten af juni. Efter legen trækker hornfisken ud på dybere vand igen.
Så det er i starten af juni det helt store hornfiske-bonanza indfinder sig og i nogle uger kan give et hektisk fiskeri langs kysten. Et fiskeri hvor alle kan være med.
Så vi be´r til vejrguderne om, at det i år bliver søndag d. 4. juni der bliver Den (helt) Store Hornfiskedag.

At fange hornfisk er nemt og underholdende og den giver samtidig en rigtig god ”fight” når den hales ind. Nogle kalder endda hornfisken for havets balletdanser.

Hornfisken er god som bytte for alle aldre og uanset om man er øvet eller nybegynder. Og lægger derfor op til et spændende og folkeligt fiskeri.

Så Den Store Hornfiskedag er en god lejlighed til at blive introduceret til fiskeriet og samtidig have en rimelig god chance for at få succes med at fange en fisk.

HUSK: hvis du er mellem 18 og 65 år gammel, skal du have det lovpligtige fisketegn.

Den Store Hornfiskedag er arrangeret af Sportdres Bornholm i samarbejde med gode bornholmske lystfiskere.