Januar 2003

Kyst

23. januar 2003

Fanger: Per Clausen, Rønne
Fangst: Havørred
Lokalitet: Lufthavnen
Tidspunkt: Kl. 13.30
Vægt:  7 kg.
Længde:
 85 cm
Endegrej: Snaps kobber 25 gr

Egne kommentarer:
Sikke en fisk. En fight der vil stå på nethinden for altid. Og så var der masser af fisk, jeg havde bare ikke kræfter til at fange dem oven på den krabat.

Fra egen journal:
Tilføjet 6. marts 2019.
Jeg var en times tid på Lufthavnen. Fra ca kl. 13.00 til 14.00. Vinden havde lagt sig helt, kun en svag brise fra øst, og vejret virkede mildt selv om det kun var knap et par grader. Kørte ud til Stampen og tog den lange gåtur ud til det gamle slæbested. Vandet var krystalklart og der var kun den smule slag i standen som der er kendetegnende for Lufthavnskysten, næsten lige meget hvor stille det er.

Jeg startede med at tage et par kast fra rampen uden at der var noget der bed. Så jeg gik små hundrede meter mod Stampen hvor stenene fra Bavne odde holder op, det samme sted hvor jeg forleden tog en på 5.75 kg. Allerede i første kast havde jeg et godt hug af noget der føltes som en god blankfisk. Den tog ikke mere end ca små 10 meter fra land.

Få kast efter fik jeg så HUGGET. Ca 20 meter ude tog en stor fisk kontant mit Snapsblink. Den ruskede et par gange, blot for at konstatere at den var kroget, hvorefter den stille og roligt med en enorm kraft svømmede 3 -4 gange så langt ud, som om den var fuldstændig uantastet af at der var en der holdt fast i den anden ende. Derude stoppede den så trods alt, og jeg der var blevet klar over at det var en virkelig stor fisk, måtte indstille mig på at det blev en lang fight, for jeg var nødt til at trætte fisken totalt, for jeg skulle håndlande den da jeg ikke havde fået net med. Efter at den havde brugt de værste kræfter begyndte jeg at arbejde den ind på tættere hold af land, hvor der så gik lang tid med udløb og spadsereture op og ned af stranden. Til sidst begyndte den dog at vise svaghedstegn, og jeg begyndt at manøvrere den ind mod land for at få den i landingsposition. Jeg havde den mange gange inde hvor jeg kunne have taget den med net, men når jeg greb ud efter den havde den alligevel kræfter til at på ny at tage 10 til 20 meter line. Endelig fik jeg den i position, og med et fast greb i halen fik jeg den totalt udmattede fisk på land.

Jeg var dybt rystet og udmattet oven på fighten og tænkte på at køre hjem med min fisk. Men jeg kunne ikke dy mig for lige at prøve igen. Allerede i første kast havde jeg en blankfisk på 1 til 2 kg der begyndte at hugge ca 10 meter ude, og fulgte huggende i blinket med helt ind for fødderne af mig, før den forskrækket ved synet af mig for ud igen. De næste kast jeg havde har jeg opgivet at holde regnskab med hvor mange hug jeg havde, og flere gange fulgte de med helt ind for fødderne af mig før de stak af igen. Jeg havde simpelt hen ikke kræfter, koncentration og reaktion til at give det rigtige modhug oven på den anden fisk, så jeg lod fisk være fisk og slæbte den jeg havde fanget den lange vej tilbage langs lufthavnshegnet.

Jeg kørte ned til Jesper der vejede fisken. 7 kg. Og så er det uden at prale. Vægten var en anelse over. Hjemme sagde tommestokken 85 cm. Det må være min bedste ørred.

 

Kyst

21. januar 2003

Fanger: Per Clausen, Rønne
Fangst: Havørred
Lokalitet: Hvide odde
Tidspunkt: Kl. 13.30
Vægt:  1.7 kg.
Længde:
 57 cm
Endegrej: Rød kølpirk 25 gr

Egne kommentarer:
Hen om halv et -tiden tog jeg af sted for at prøve lidt, selvom det var lige før jeg fik nok i går med den store på lufthavnen.
Vejret var lettere diset, og det virkede koldere end de 3 grader der stod på termometeret. Vindmålingen sagde 4 fra syd ved lufthavnen, så jeg kørte en tur til Arnager for at prøve på Pladen ved revet lige neden for parkeringspladsen. Der var knald på bølgerne, vinden har stået på i nogen dage, så efter 10 - 15 minutters fiskeri i kraftig brænding besluttede jeg mig for at køre til Hvide odde i stedet for.
Der var vandet, der var en anelse uklart, roligere, men der kom alligevel små gode dønninger ind, så der var god bevægelse i vandet, og en pæn strøm, som der er der når vejret banker på fra syd.
Lige som jeg jeg kom var der en der landede en blankfisk, på ca. 1.5 kg så det ud som oppe fra hvor jeg stod, lige neden for parkeringspladsen, i den nordlige ende af Nebbe bugt. Så det var jo lovende.
Jeg gik ud til odden. Der stod en og fiskede der hvor jeg plejer at starte, mellem den store sten og odden, så jeg gik ud og startede på oddespidsen. Kort efter var ham den anden væk, så jeg indtog straks min sten, der ligger lidt ude i vandet, lidt over halvvejs til oddespidsen fra den store sten der ligger i vandkanten. Der fik jeg kort efter, det må have været ca kl 13.30, en blankfisk på 1.7 kg og 57 cm. Den tog ude på revet i et kast ca 45 grader til højre. Den tog lidt røven på mig ved flere gange at svømme hurtigt ind mod mig, så jeg flere gange mistede kontakten med den, men det endte da med at jeg kunne kane den op på stranden.
Et kvarters tid senere stod jeg og spekulerede på at køre hjem med min fisk, da jeg fik et meget kraftigt hug, der dog gav slip igen efter 3 -4 sekunder. Så jeg prøvede lige et kvarter endnu, men det gav ikke noget.

 

Kyst

20. januar 2003

Fanger: Per Clausen, Rønne
Fangst: Havørred
Lokalitet: Lufthavnskysten ved det gamle slæbested
Tidspunkt: Kl. ca. 13.00
Vægt:  5.75 kg.
Længde:
 76 cm
Endegrej: Kobber Snaps 25 gr

Tidspunkt: Kl. ca. 13.00
Vægt:  ca. 2 kg.
Længde:
  
Endegrej: Rød kølpirk 25 gr

Egne kommentarer:
De bed godt i bølgerne den dag på lufthavnen. På en times tid fik jeg 2 fisk og mistede en. Og det føltes som om der var flere henne og tage i blinket.
Den første jeg fik var en farvet fisk på ca. 2 kg. og jeg mistede en der også virkede farvet, men dobbelt så stor.
Men det pragteksemplar af en ørred jeg fik med hjem den dag er en fangst jeg vil snakke meget om i lang tid.

Fra egen journal:
Tilføjet 6. marts 2019.
Vinden var frisk fra sydvest, der var et tyndt lag skyer solen kiggede lidt igennem og temperaturen lå på ca. 3 grader. Lige vejr til bølger på lufthavnen.

Jeg tog af sted hen mod middag, og kørte ned og holdte ved Stampen, hvor jeg tog den lange gåtur ud til det gamle slæbested ved Bavne odde. Jeg prøvede et par kast ved slæbestedet, men der var for store bølger til at jeg kunne komme ud og fri af de store sten kysten består af der, så jeg kunne ikke rigtig styre grejerne på grund af den turbulente brænding.

Så jeg gik små 100 meter mod vest, og fiskede lige der hvor stranden begynder at bestå af ral. Der er et rev en kaste længde ude, og pænt med vand indtil ralstranden der skråner brat ned få meter fra stranden. Der kunne jeg styre grejet nogenlunde, og det resulterede også i fisk i første kast. En farvet fisk på ca 2 kg. Den tog ca. 20 til 30 meter ude, hvor vandet turbulerer på grund af mødet med stranden. Den tog jeg på rød kølpirk. Men kølpirken mistede jeg i kastet straks efter, jeg skulle have kontrolleret knuden efter at jeg havde haft fisk. Så jeg prøvede noget andet for en gangs skyld, jeg satte en kobberfarvet Snaps 25 gr. monteret med ekstra ring og enkeltkrog str. 1/0 på. Det virkede lige så godt som kølpirken. Kort efter mistede jeg nemlig en fisk, der virkede farvet, men næsten dobbelt så stor som den forrige. Den slog sig af da jeg kæmpede med at få den gennem turbulensen der var i brændingen små 10 meter ude.

Kort efter fik jeg så et kraftigt hug, ca. ligeså langt ude som de forrige. Fisken gjorde et par korte udfald og gik i luften. Og så blev jeg pludselig meget omhyggelig med hvad jeg stod og lavede, for fisken havde i springet afsløret sig selv som værende en overspringer af svær kaliber. Jeg lod fisken bruge nogen minutter på at løbe nogen kræfter af sig, og så begyndte en kamp med at få fisken gennem brændingen, der næsten endte uafgjort, men med et opbud af mine sidste kræfter fik jeg hevet fisken indenfor rækkevidde, hvor det lykkedes mig at nette den i andet forsøg. Så det var med dirrende knæ jeg fik slæbt mig op på stranden med fisken. Efter at have beundret fisken og pustet lidt ud gik jeg ned for at fiske videre. Men jeg var ligesom mættet, og hvis jeg fangede mere skulle jeg jo også slæbe det den lange vej tilbage, så jeg tog min fisk og gik hjem.

Eller det vil sige, jeg kørte ned om Jesper der vejede min fisk på en godkendt vægt. 5.75 kg. Og så var det ellers hjem til tommestokken. 76 cm kunne jeg strække den yderste halespids til at vise.

En fisk jeg er ret stolt af.