230115 01A

Månedens fisk Januar 2023

Som vinder af titlen Månedens Fisk Januar 2023 har vi udvalgt Anders Jeppesen´s store vintergedde på 10,7 kg og 109 cm fanget i Dammegårds mose 15. januar.

Januar blev usædvanlig lun.
I starten af måneden var der dagtemperaturer på over 10 grader. Midt på måneden kom dagtemperaturen ned under de 5 grader, men måneden holdt sig frostfri bort set fra enkelte nætter.
Ellers var måneden præget af ustadigt vejr med hård blæst i lavtrykkene der lå og kom ind som perler på en snor. Og så kom der regn. Masser af regn.


Januar gav et fantastisk grønlænderfiskeri. Og fangstrapporterne viser igen, at det kan betale sig med mange korte ture hvis der skal mange fisk på fangstjournalen. Fisketuren kan også selv gøre sig kort. Som da Tommy Mertz fra Nyker fiskede fra Sten odde mod Sommer odde, og måtte stoppe fiskeriet inden Sommer odde på grund af fuld dagskvote.

Den milde vinter med relativ høj vandtemperatur gav godt fiskeri på kysten. Fiskene havde godt med føde at fouragere på kystnært, i en passende trivselstemperaturen for både bytte og fisk lå på de gode 4 til 6 grader
Det resulterede i et fænomenalt grønlænderfiskeri.
De store overspringere har det jo med først at dominere med deres tilstedeværelse når vandet kommer længere ned i temperatur.


Der var flotte overspringere imellem det gode grønlænderfiskeri. Jakob Lenz med flot overspinger der præsenteres på en måde der yder fisken retfærdighed


Super flot overspringer fra Salene på 4,9 kg og 74 cm fanget premieredagen 16. januar. Den gav Andreas Tams Sørensen fra København en rigtig god bornholmoplevelse på fluestangen

Men det er godt at se at der bydes ind med andre gode fangster end havørreder i disse mørke måneder.

De inkarnerede geddefiskere, ved at i de milde vintre hvor er søerne åbne for fiskeri, er der gode muligheder for at få kontakt til de store gedder.

Og således lykkedes det for Anders Jeppesen en blæsende og regnfuld dag 15. januar at overliste en af de store Dammegårdsgedder med et dødt agn poppet op lidt over bunden.
109 cm og med en vægt på 10,7 kg.


Anders Jeppesen med flot vintergedde fra Dammegårds mose.

Tillykke til Anders med den fine fangst.
Gavekort kan afhentes i butikken.