05

Årets Ørred 2022

Årets Ørred 2022, den årlige konkurrence om årets bornholmerørred, en ørred fanget fra kysten af fiskere fastboende på Bornholm, sluttede med største fisk på bare 4,7 kg.

At der ikke er fisk over 5 kg på listen over tilmeldte ørreder skete også i 2019. Ellers er vi bedre vant. Oftest skal man over de 5 kg for at ende i top 3.

Men selv om de helt store fisk ikke er tilfaldet nogle af fiskerne der har tilmeldt årets bornholmerørreder, har vi igen været igennem et år med det fantastiske havørredfiskeri fra de bornholmske kyster.
Det er værd at fejre.
Og det gør vi så igen i år med Præmieturen, hvor vi sammensætter et lille selskab af havørrerdfiskere ud fra bl.a. deltagerskaren i Årets Ørred.

Top 3 i Årets Ørred 2022 blev med Michael Jørgensen fra Rønne på en førsteplads, med en havørred fra Bro på 4,7 kg og 71,5 cm fanget 2. oktober.


2. oktober. Michael Jørgensen, Rønne. 4,7 kg og 71,5 cm.

Anden- og tredjepladsen blev fanget helt tilbage til starten af året.
11. februar tilmeldte Emil Schønemann fra Åkirkeby en fisk på  4 kg og 69,5 kg fra Sose, og blev dermed noteret for årets næststørste bornholmerørred.


11. februar. Emil Schønemann. 4 kg og 69,5 kg.

Tredjepladsen blev fanget allerede 18. januar af Svend Jensen fra Nexø i hjemmevandet på østkysten. En fisk på 3,8 kg og 70 cm.
Det sker vist sjældent en fisk fanget i januar og februar holder top 3 året ud.


18. januar. Svend Jensen, Nexø. 3,8 kg og 70 cm

De tre vindere inviteres til Præmieturen lørdag d. 4 marts, hvor præmieoverrækkelse foregår på Le Port i forbindelse med indtagelse af etablissementets udsøgte gule ærter.

For at gøre et godt selskab af bornholmske havørredfiskere, er der også trukket lod om fire deltagere blandt de øvrige fiskere på listen med årets bornholmerørreder.
De fire inviterede er:

Lodtrækning

Thor B Nielsen. Østermarie

Michael F. Nielsen. Åkirkerby

Niels C. Fastrup. Rønne

Kenneth Marcker. Rønne

Desuden er fiskerne med den næststørste fisk i afdelingerne i denne sæsons kystcup inviteret:

2. afdeling Kenneth Andersen. Nexø.

3. og 4. afdeling Flemming Nielsen. Østermarie.

5. afdeling Muris Harbas. Nyker.

Da der desværre kom en del afbud fra de ovennævnte, har vi alligevel fået samlet et solidt selskab af fiskere da vi så inviterede ned ad på listen over årets bornholmerørreder samt de fem fiskere med største fisk i de fem afdelinger af kystcuppen.

Så vi glæder os til også at se Torben Pedersen fra Rønne, Torben Garbers fra Østermarie, Peter Westergaard fra Hasle, Magnus Andersen fra Rønne, Simon Jensen fra Allinge og Ulrik Hampe fra Hasle.

Vi ser frem til en god lille fisketur lørdag d. 4. februar efter en bid morgenbrød i butikken kl. 8.00, og til de gule ærter på Le Port sammen med såvel debutanter som gengangere ved årets udgave af den traditionelle Præmietur.